Ordu Belediyesi'nde Teknoloji Devrimi


Ordu Belediyesi Kentsel Otomasyon Sistemi'ni Uygulamaya geçiriyor. Sistemin ön hazırlıklarına başlandı. Konu hakkında bilgilendirme toplantısı yapan Başkan Seyit TORUN, bu sistemle birlikte Belediye hizmetlerinin tamamında, bilişim teknolojilerini n en üst düzeyde kullanıldığı, insan odaklı bir yapıyı kurmayı amaçladıklarını söyledi.Belediye Meclis Salonunda organize edilen toplantıya, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, daire müdürleri ve basın mensupları katıldı.
Başkan Seyit TORUN ilgili firma tarafından sistemin tanıtım sunumu öncesinde yaptığı konuşmada şu açıklamayı yaptı;

“Bilindiği üzere 21. yüzyıl "bilgi çağı" olarak adlandırılmaktadır.

Tüm kurumlarda olduğu gibi belediyelerde de, vatandaşa hizmetin ön plana çıktığı, bilişim teknolojilerinin yönetim teknikleriyle birlikte kullanıldığı, etkin ve verimli bir kent yönetim anlayışı ile performans ve verimliliği hedefleyen, yeni yapılanma modelleri oluşmaktadır.

Bu bağlamda kentler yeni işlevler kazanmakta, bu zorunlu değişimin bir gereği olarak bu farklılaşmayı yansıtan etkin kentsel hizmet ağları yerel yönetimlerce oluşturulmaktadır.Bu gün burada sizlere tanıtmak istediğimiz Ordu Belediyesi Kentsel Otomasyon Sistemi ile, belediye hizmetlerimizin tamamında, bilişim teknolojilerinin en üst düzeyde kullanıldığı, insan odaklı bir yapıyı kurmayı amaçlamaktayız.
Söz konusu proje  ile kentin fiziksel şartlarını yerinde tespit ederek, hem bu tespitlerde öne çıkan problemleri ordu halkının katılımıyla çözmek, hem de kentimizin sosyal, kültürel ve ekonomik yapılanmasına ilişkin bilgiler edinmek; bu alanlarda iyileştirmeler yapmak ve bu çalışmalarla katılımcı belediyeciliği öne çıkarmayı hedeflemekteyiz.Ordu Kentsel Otomasyon Sistemi Projesi tamamlandığında,  mahallelerimizin, cadde ve sokaklarımızın, binalarımızın, bu binalardaki konut ve işyerlerimizin, buralarda yaşayan ve çalışan insanlarımızın ister bir bütün ister tek tek ihtiyaç duydukları daha da önemlisi gelecekte ihtiyaç duyacakları hizmetleri onlardan önce tespit ederek yerine getirme imkanına kavuşmuş olacağız.
Belediyemiz tarafından oluşturulan yaklaşık 40 kişilik bir ekiple, bir hafta önce  başlattığımız  çalışmaları, ,kentimizin 22 mahallesinde sürdüreceğiz. çalışma süremiz boyunca 4513 cadde ve sokaktaki 18.500 binayı ve binlerce konutu tek tek  fotoğraflayıp tarayarak, 10 ay gibi bir sürede çalışmalarımızı tamamlamayı  ve sistemi işler hale getirmeyi planlamaktayız.
Modern ordu vizyonumuzu gerçekleştirmek için önce ordu’yu tüm detayları ile iyi bilmemiz, ordu’yu bilmek  için ise şunları sormak gerekiyor  ordu’nun; a)Büyüklükleri (bina sayısı, yolları, okulları, işyerleri) nedir? kaç tanedir?
b)Mahallelerini ve her mahallenin karakteristiğini / sorunları nelerdir?
c)İnsanların demografik yapısı nedir? sounları ve beklentileri nelerdir?
d)Belediyenin gelirleri nedir? giderleri ne kadardır?
e)Belediyenin çalışan sayısı nedir? kim nerede ne kadar çalışır?
f)Hangi iş ne kadar sürede çözülmektedir? işler daha hızlı yürüyebilir mi?
 
Ordu belediyesi kentsel otomasyon sistemi , bu soruların cevaplarını bize tüm detayları ile veren  projedir. .Ordu Belediyesi Kentsel Otomasyon Sisteminin hemşerilerimize faydaları  şunlardır:    a)Birincisi belediye hizmetlerinden kesintisiz yararlanacaklardır: belediye web sayfası ve diğer uygulamalarla 7 gün 24 saat her konuda hizmet alacaklardır.
b)İkinci olarak, tüm belediye hizmetlerinden ayrıcalıksız herkes eşit şartlarda yararlanacaklardır. bu proje ile  herkese aynı hizmeti aynı şartlar ve sürelerde vereceğiz. 
c)Üçüncü olarak, belediyemiz vatandaşın ayağına gerçekten ihtiyaç duyduğu hizmeti götürecek politikaları oluşturabilecektir. çünkü sizlerden gelen istek ve talepleri doğru bir şekilde tek bir yerde toplayacak tüm talepleri ortak bir şekilde değerlendirip ölçerek neye ihtiyaç olduğunu tespit edip, ihtiyaçlara doğru çözümler üreteceğiz.
d)Dördüncüsü, hizmet ayağiniza gelebilecek. artik her iş için vatandaşimizin belediyeye gelmesine gerek kalmaksizin mobil cihazlarla / mobil araçlarla hizmet sahaya inecek.
e)Beşincisi artan kaynaklarimiz vatandaşimiza hizmet olarak geri dönecek. artan kaynaklarimiz ordu’yu güzelleştirip geliştirecektir.
f)Sonuncu olarak da bu proje ile daha katilimci daha şeffaf daha paylaşimci bir yaklaşim ile vatandaşimizin yaninda olacağız.Ordu Belediye Başkanı olarak,  iyi yönetmek ve hizmet vermek için, iyi analiz ve planlama yapmak, bunlar için ise doğru ve güncel bilgiye sahip olmak gerektiğini iyi biliyorum
Ordu kent bilgi sistemi projesi, bu kapsamı ile sadece teknolojik  bir proje olarak değil, türkiye’nin bilgi toplumu olma idealine giden yolda toplumsal dönüşüm projesi olarak görülmelidir
Bu noktada Ordu Belediyesi Kentsel Otomasyon Sisteminin örnek bir proje olduğunu düşünüyor ve değerli vakitlerinizi ayırıp dinlediğiniz için hepinize teşekkür ediyor , saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”
 

6-9 Ekim 2011 tarihlerinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılan CeBIT Bilişim Eurasia etkinliğinde SAMPAŞ A.Ş. olarak Akıllı Kent konsepti ile Akıllı Kentler, uygulama örneklerini sunduk.
 

Bu yazı 04/12/2018 8:48:40 tarihinde eklendi. 04/12/2018 8:48:40 tarihinde düzenlendi.